Vigsel på Birka

<div class="at-above-post addthis_tool" data-url="https://alltommuseer.se/2014/06/vigsel-pa-birka/"></div>Går du och din partner i giftastankar? Nu kan ni gifta er i vikingastaden Birka […]<!-- AddThis Advanced Settings above via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings below via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings generic via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons above via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons below via filter on get_the_excerpt --><div class="at-below-post addthis_tool" data-url="https://alltommuseer.se/2014/06/vigsel-pa-birka/"></div><!-- AddThis Share Buttons generic via filter on get_the_excerpt -->

Går du och din partner i giftastankar? Nu kan ni gifta er i vikingastaden Birka på Björkö i Mälaren. Vigseln är gratis.

Den 10 augusti arrangerar Sjöhistoriska bröllop på historiska mark på Björkö. Vigselförrättare är museets chef Hans-Lennart Ohlsson.

Behöver ni vittnen så ställer Sjöhistoriskas marinarkeologer upp. Marinarkeologerna genomför utgrävningar på Birka under sommaren och fältstationen är öppen för besökare mellan 26 juli och 17 augusti.

Boka vigsel

För bokning kontakta Sjöhistoriskas museichef Hans-Lennart Ohlsson direkt per mail:
hans-lennart.ohlsson@maritima.se eller telefon: 08 519 549 45

En enkel borgerlig vigsel tar cirka 5 minuter.
Tider finns mellan kl 12.00 och 14.00.

För att gifta sig borgerligt krävs:

  • Att båda som ska ingå äktenskapet är 18 år och svenska medborgare.
  • Att man inför vigseln har ansökt om hindersprövning hos Skatteverket.
  • Två vittnen till ceremonin. Behöver ni vittnen så ställer Sjöhistoriskas marinarkeologer upp.

Länkar