Snart sprider sig chokladdoften på Nordiska museet igen. Den 12-14/10 ska 50 leverantörer, chocolatierer och konditorer återigen visa upp, arbeta med, lära ut och sälja det senaste inom kvalitetschoklad.
I år firar Chokladfestivalen 10-årsjubileum. Från att ha börjat med 23 utställare, en festivaldag och 4500 chokladintresserade besökare har de senaste festivalerna lockat fler än 15000 besökare. Totalt har 126.300 besökt Chokladfestivalerna genom åren – och många kommer tillbaka varje år.
Fredagen den 12/10 kl 10 slås portarna upp för alla intresserade besökare men du har chansen att få en försmak den 11/10.
Välkommen till pressvisning 11/10 kl 16 – program:
– Arrangörerna Magnus Johansson och Tony Olsson berättar kort om festivalens program.
Allmänhetens kunnande gällande choklad har formligen exploderat sedan 2002 när Chokladfestivalen startade säger Martin Isaksson, en av grundarna av Chokladfabriken. Martin är på plats och berättar om sina erfarenheter då han ställt ut på alla festivaler.
– Kersti Liljeqvist Zebeda från Zebeda Chocolate berättar kort om de senaste rönen om choklad och hälsa och om de föredrag hon håller tillsammans med Philipp Kauffmann från Original Beans som genom choklad vill rädda världen. Läs mer om Kersti och föredragen.
– Finalisterna i tävlingen Årets Konditor finns på plats och det hemliga bakverket presenteras liksom en råvara som ska ingå. Tävlingen går av stapeln på förmiddagen den 12/10.
– Chokladfabriken, Nordiska museets Matsal och Modern Wines bjuder på en provning av chokladdesserter efter recept ur den nya boken Chokladfabrikens desserter med passande dryck till.
Därefter, ca kl 17-19, är det fri rundvandring bland utställarna. Passa på att fråga om den choklad de ställer ut och om nyheter m.m.
Insläpp via Norra porten, gaveln som vetter mot Strandvägen, från kl 15.30. Pressvisningen hålls i det tillfälliga pop up-caféet i Nordiska museets matsal
O.S.A. senast 10/10 till petra.leinmark@nordiskamuseet.se, 08-519 546 03 eller 0768-87 37 38.
Vill du bevaka Chokladfestivalen?
Anmäl dig så blir du ackrediterad, det är nödvändigt för att undvika köerna till museet. Som ackrediterad press använder du ingången vid norra gaveln (som vetter mot Djurgårdsbron). Där får du en pressbricka och pressmaterial. Den 12/10 finns det tillgång till Årets konditors pressläktare.
Anmälan för att bevaka festivalen sker till petra.leinmark@nordiskamuseet.se, tfn 08-519 546 03 eller 0708-83 89 98. Glöm inte att tala om vilken/vilka dagar du vill bevaka evenemanget.
Festivalinfo – utställare, program och presskontakter
Öppettider: fredag 12/10 kl. 10-20, lördag 13/10 och
söndag 14/10 kl. 10-18.
Priser & info – till festivalsidan: www.nordiskamuseet.se/choklad
Chokladfestivalens pressrum
För pressbilder m.m. Till pressrummet
För ytterligare information och om du vill intervjua festivalgeneralerna kontakta
Magnus Johansson, e-post magnus@konditor.se,
0733-60 33 53.
Tony Olsson, e-post tony.olsson@kaka.se,
0734-02 77 57.
För pressbilder och festivalackreditering
Petra Leinmark, e-post petra.leinmark@nordiskamuseet.se,
08-519 546 03, 0708-83 89 98
Lisa Ringsby, e-post lisa.ringsby@nordiskamuseet.se,
08-519 546 74, 073-348 04 20.
Pressens sida
Besök gärna www.nordiskamuseet.se/press