Vasa – sommarens höjdpunkt för Adam 7 år och museets 20 miljonte besökare

<div class="at-above-post addthis_tool" data-url="http://alltommuseer.se/2012/07/vasa-sommarens-hojdpunkt-for-adam-7-ar-och-museets-20-miljonte-besokare/"></div>Adam Karlsson, 7 år, från Skövde blev onsdagen den 4 juli 2012 Vasamuseets 20 miljonte besökare sedan invigningen 1990. Adam fick gå ombord på Vasa och tog med sig pappa Niklas Persson.<!-- AddThis Advanced Settings above via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings below via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings generic via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons above via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons below via filter on get_the_excerpt --><div class="at-below-post addthis_tool" data-url="http://alltommuseer.se/2012/07/vasa-sommarens-hojdpunkt-for-adam-7-ar-och-museets-20-miljonte-besokare/"></div><!-- AddThis Share Buttons generic via filter on get_the_excerpt -->

Adam Karlsson, 7 år, från Skövde blev Vasamuseets 20 miljonte besökare sedan invigningen 1990. Adam och pappa Niklas hängde på låset imorse och uppvaktades med blommor, praktbok och fick dessutom gå ombord på Vasa - något som normalt bara föräras kungligheter, presidenter och nobelpristagare. Att se Vasa var planerat sedan länge och höjdpunkten på sommarlovets vistelse i Stockholm.

- Det här är min turdag! Det bästa är att Vasa är på riktigt och att jag fick gå ombord, säger Adam. Synd bara om min storebror som valde att gå med mamma på stan istället för att följa med hit just idag…

Vasamuseet invigdes för 22 år sedan och dimensionerades för 600 000 årliga besökare - en rejäl felbedömning. Idag är Vasamuseet Skandinaviens mest populära museum med 1,2 miljoner besökare per år. 2012 ser enligt prognoserna ut att bli ytterligare ett rekordår. En utbyggnad av museet pågår för att möta den ökande publiktillströmningen.

För mer information:
Jenny Rosenius, redaktör
08-519 549 50
jenny.rosenius@maritima.se

Mathias Andersson, marknadsförare
08-519 548 79
mathias.andersson@maritima.se

Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk