Julkalendern 7 december – Buffalo Bill

<div class="at-above-post addthis_tool" data-url="http://alltommuseer.se/2012/12/julkalendern-7-december-buffalo-bill/"></div>Den 13 december öppnar utställningen Tro, hopp och kärlek, en utställning om sjömanstatueringar. Varje dag fram till jul berättar vi något om de tatueringsförlagor som visas i utställningen!<!-- AddThis Advanced Settings above via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings below via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings generic via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons above via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons below via filter on get_the_excerpt --><div class="at-below-post addthis_tool" data-url="http://alltommuseer.se/2012/12/julkalendern-7-december-buffalo-bill/"></div><!-- AddThis Share Buttons generic via filter on get_the_excerpt -->

Lucka 7 - Buffalo Bill

Här är en av de få män som finns representerade bland Sjöhistoriskas förlagor från 1920- och 1930-talen, buffeljägaren och cirkusartisten Buffalo Bill. Att Buffalo Bill var ett vanligt tatueringsmotiv noterades på 1920-talet av etnologen Philibert Humbla. Varför just Buffalo Bill var populär som motiv är oklart, men ibland arbetade sjömän på teatrar vintertid. Gränsen mellan teater- och cirkusvärlden kunde på den här tiden vara flytande.

Hur tolkar du motivet? Kommentera bilden på Sjöhistoriskas Facebook eller Twittersida!

Tro, hopp och kärlek
- en utställning om sjömanstatueringar

Den 13 december öppnar utställningen Tro, hopp och kärlek, en utställning om sjömanstatueringar. I utställningen hittar du bland annat Sjöhistoriska museets samling med omkring 170 tatuerings­förlagor från 1920- och 1930-talet. Den innehåller nautiska stjärnor, fullriggare, exotiska djur, nakna och påklädda kvinnor, svalor, rosor, ankare ... och mycket mer.