Film från havets botten

<div class="at-above-post addthis_tool" data-url="http://alltommuseer.se/2011/10/film-fran-havets-botten/"></div>I somras hittades ett stort skeppsvrak tio sjömil norr om Öland. Vraket tros vara 1500-talsskeppet Mars - som sänktes i strid mot danskarna.<!-- AddThis Advanced Settings above via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings below via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings generic via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons above via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons below via filter on get_the_excerpt --><div class="at-below-post addthis_tool" data-url="http://alltommuseer.se/2011/10/film-fran-havets-botten/"></div><!-- AddThis Share Buttons generic via filter on get_the_excerpt -->

I somras hittades ett stort skeppsvrak tio sjömil norr om Öland. Vraket tros vara 1500-talsskeppet Mars - som sänktes i strid mot danskarna.

Vad säger experterna om fyndet? Här är de autentiska bilderna från dykningarna - 75 meter under havsytan.

 

Film - Mars - ett makalöst vrak

Speltid 07:30

Sommaren 2011 hittades ett stort skeppsvrak tio sjömil norr om Öland. Vraket tros vara 1500-talsskeppet Mars - som sänktes i strid mot danskarna. Vad säger experterna om fyndet? Här är de autentiska bilderna från dykningarna - 75 meter under havsytan.

This wreck, probably the 16th century Swedish warship Mars, was discovered in the Baltic Sea during the summer of 2011. Some comments in English.