Följ med på vraksafari!

<div class="at-above-post addthis_tool" data-url="http://alltommuseer.se/2010/07/folj-med-pa-vraksafari/"></div>Sjöhistoriskas marinarkeolog Marcus Hjulhammar har undersökt Stockholms sjöbotten inför bygget av nya Slussen.<!-- AddThis Advanced Settings above via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings below via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings generic via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons above via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons below via filter on get_the_excerpt --><div class="at-below-post addthis_tool" data-url="http://alltommuseer.se/2010/07/folj-med-pa-vraksafari/"></div><!-- AddThis Share Buttons generic via filter on get_the_excerpt -->

Sjöhistoriskas marinarkeolog Marcus Hjulhammar har undersökt Stockholms sjöbotten inför bygget av nya Slussen.

Följ med på vraksafari! from Statens maritima museer on Vimeo. - se tv-inslaget! (Speltid 3:17)

 

 

En del av vraken ligger helt synliga för fotgängare - till exempel ligger ett 1600-talsvrak alldeles intill Kastellholmen. Fiskare brukar stå på vraket  - helt ovetandes om att de står på en vrakskatt.

Det har identifierast 17 vrak i just det området - men ingen vet hur många vrak som verkligen döljer sig under ytan.