Den mänskliga resan

<div class="at-above-post addthis_tool" data-url="https://alltommuseer.se/2018/08/den-manskliga-resan/"></div>Följ med på en resa i tid och rum i den mänskliga utvecklingen under de […]<!-- AddThis Advanced Settings above via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings below via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings generic via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons above via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons below via filter on get_the_excerpt --><div class="at-below-post addthis_tool" data-url="https://alltommuseer.se/2018/08/den-manskliga-resan/"></div><!-- AddThis Share Buttons generic via filter on get_the_excerpt -->

Följ med på en resa i tid och rum i den mänskliga utvecklingen under de senaste sju miljoner åren. Se hur andra djur, som elefanter och hästar, har utvecklats de 65 miljoner år som gått efter att dinosaurierna dog ut.

På resan möter du de tidiga människoarterna. Du får se vilken roll klimatet och miljön har haft i vår historia.

Gå på upptäcktsfärd genom livet bland apor, sabeltigrar, mammutar och andra häpnadsväckande djur. Följ med de första äventyrarna på deras väg ut ur Afrika.

Fundera på vad som gör oss till människor. Reflektera över var vi kommer ifrån. Och vart vi ska.

Utställningens uppbyggnad

I utställningen finns ett huvudspår som beskriver historien om människans utveckling från de första upprättgående varelserna i Afrika till den moderna människan.

På varsin sida om huvudspåret finns två sidospår. Där beskrivs däggdjurens utveckling i det ena och klimat- och miljöförändringarna genom årmiljonerna i det andra.

Hämta och skriv ut karta över utställningen.