TUTANKHAMUN – GRAVEN OCH SKATTERNA

TUTANKHAMUN – GRAVEN OCH SKATTERNA. Utställningen bjuder på en unik inblick i de arkeologiska lämningarna från det

forntida Egypten. Följ med på en upptäcktsresa till skatterna från Tutankhamun och hans berömda grav, exakt som de var vid upptäckten av Howard Carter 1922. Upplev det magiska ögonblicket från upptäckten – precis som om du hade varit där själv.

År 1332 f.Kr., vid nio års ålder, besteg Tutankhamun den egyptiska tronen som en av de sista kungarna av den 18:e dynastin. Hans far var den kätterske kung Akhenaton, men än idag är det okänt vem som var hans mor. Nya studier visar att den unge kungen led av flera allvarliga sjukdomar, men detta hindrade honom inte från att åstadkomma den mest betydelsefulla bedriften under hans regenttid: Förkastelsen av de genomgripande religiösa reformer som hade införts av hans far och som hade skapat oro i landet.

Hans död är ett mysterium ännu idag.

Tutankhamun dog efter nio år på tronen, troligen i en infektion orsakad av en knäskada.

Besöksinformation

Plats:
26 november 2016 – april 2017
STOCKHOLM

Magasin 9, Frihamnen
Frihamnsgatan 66
115 66 Stockholm

Väganvisning

 

 


Publicerat

i

, , ,

av