Segelkungen – ny utställning

<div class="at-above-post addthis_tool" data-url="http://alltommuseer.se/2011/12/segelkungen-ny-utstallning/"></div>Från hajgap till segelfartyg. En utställning om den siste store segelfartygsredaren – Gustaf Erikson. Lär dig mer om livet ombord på hans fartyg. Följ med på en resa jorden runt under de stora segelfartygens tid. Öppnar 22 december.<!-- AddThis Advanced Settings above via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings below via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings generic via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons above via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons below via filter on get_the_excerpt --><div class="at-below-post addthis_tool" data-url="http://alltommuseer.se/2011/12/segelkungen-ny-utstallning/"></div><!-- AddThis Share Buttons generic via filter on get_the_excerpt -->

Från hajgap till segelfartyg. En utställning om den siste store segelfartygsredaren – Gustaf Erikson. Lär dig mer om livet ombord på hans fartyg. Följ med på en resa jorden runt under de stora segelfartygens tid. Öppnar 22 december.

Gustaf Erikson

Segelfartyget Kylemore. En av 41 akvareller av konstnären Björn Senneby som ställs ut på Segelkungen.

Melbourne. En av 41 akvareller av konstnären Björn Senneby som ställs ut på Segelkungen.
Ålänningen Gustaf Erikson fick tidigt ett intresse för segelfartyg. Han gick till sjöss redan som 10-åring och efter att ha avancerat i graderna skapade han så småningom en handelsflotta. I handelsflottan ingick både ångfartyg, motorfartyg och segelfartyg. Men det var för segelfartygen han blev som mest känd.

Lär dig mer om livet till sjöss

I Segelkungen får du lära känna Gustaf Erikson. Genom hans segelfartyg, resor och typiska föremål som man kunde stöta på som jordenruntseglare.

I utställningen får du också en inblick hur livet ombord kunde te sig. Du får lära dig att slå knopar och kommunicera med signalflaggor. Allt inramat av 41 akvareller av Gustaf Eriksons segelfartyg, målade av konstnären Björn Senneby.

Följ med på en resa jorden runt med Segelkungen!