Pris för årets bästa fackbok

<div class="at-above-post addthis_tool" data-url="http://alltommuseer.se/2011/10/pris-for-arets-basta-fackbok/"></div>Sjöhistoriskas årsbok har vunnit pris - som årets bästa fackbok. Det är boken 100 ting ur samlingarna som vunnit Svenska Publishing-Priset, i kategorin fackböcker. <!-- AddThis Advanced Settings above via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings below via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings generic via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons above via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons below via filter on get_the_excerpt --><div class="at-below-post addthis_tool" data-url="http://alltommuseer.se/2011/10/pris-for-arets-basta-fackbok/"></div><!-- AddThis Share Buttons generic via filter on get_the_excerpt -->

Sjöhistoriskas årsbok har vunnit pris - som årets bästa fackbok.

Det är boken 100 ting ur samlingarna som vunnit Svenska Publishing-Priset, i kategorin fackböcker. "För en vacker omhändertagande layout och en stilfull typografi som tar läsaren på en välregisserad resa genom museets samlingar", lyder motiveringen.

Priset delades ut 18 oktober på Münchenbryggeriet i Stockholm.

I boken har museets samlingsenhet valt ut 100 favoriter ur arkiven. Det handlar om föremål, fotografier och ritningar som på något sätt är representativa för museet.

En del visas upp i museets utställningar, men en del ligger dolt i arkiven. Boken säljs i museets butik och kostar 310 kronor.

Formgivare: Magnus Bergström
Författare: Eva Hult, Manne Dunge och Susanna Allesson Nyberg
Foto: Karolina Kristensson och arkiv
Redaktörer: Ulrika Djerw och Maria Dalhed
Ordförande redaktionsgrupp: Hans-Lennart Olsson