Nya böcker

<div class="at-above-post addthis_tool" data-url="http://alltommuseer.se/2011/06/nya-bocker/"></div>I samband med 50-årsjubileet av bärgningen har Vasamuseet tagit fram två nya böcker i svensk och engelsk upplaga. Vasa ger nya infallsvinklar på historien om Vasa och hennes tid. Följ katastrofen...<!-- AddThis Advanced Settings above via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings below via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings generic via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons above via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons below via filter on get_the_excerpt --><div class="at-below-post addthis_tool" data-url="http://alltommuseer.se/2011/06/nya-bocker/"></div><!-- AddThis Share Buttons generic via filter on get_the_excerpt -->

I samband med 50-årsjubileet av bärgningen har Vasamuseet tagit fram två nya böcker i svensk och engelsk upplaga.

Vasa ger nya infallsvinklar på historien om Vasa och hennes tid. Följ katastrofen minut för minut inifrån skeppet, men också bygget och bärgningen som engagerade hela Sverige. Boken är skriven av Vasamuseets ledande kännare Fred Hocker i samarbete med Klas Helmerson, mångårig chef för museet. Boken är utgiven av Medströms förlag.

Vasa – historien om ett skepp riktar sig till en yngre publik, är rikt illustrerad med historiska bilder och innehåller även faksimil av originaldokument. Boken är skriven av sex författare på museet och är utgiven av Bonnier Fakta.