Stockholm från sjösidan

<div class="at-above-post addthis_tool" data-url="http://alltommuseer.se/2010/10/stockholm-fran-sjosidan/"></div>Marcus Hjulhammar, intendent och marinarkeolog på Sjöhistoriska museet, har sammanställt Stockholms marinarkeologiska material för första gången. <!-- AddThis Advanced Settings above via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings below via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings generic via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons above via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons below via filter on get_the_excerpt --><div class="at-below-post addthis_tool" data-url="http://alltommuseer.se/2010/10/stockholm-fran-sjosidan/"></div><!-- AddThis Share Buttons generic via filter on get_the_excerpt -->

Marcus Hjulhammar, intendent och marinarkeolog på Sjöhistoriska museet, har sammanställt Stockholms marinarkeologiska material för första gången.

I boken "Stockholm från sjösidan" visar Marcus Hjulhammar på hur närheten till vattnet har påverkat stadens strategier och försvar, handel och sjöfart, kommunikationer och resursutvinning.

Den 27 oktober gästade Marcus Hjulhammar Kunskapskanalens program "En bok, en författare" för att prata om boken och ämnet: