Snart öppnar vi undervattenspark

<div class="at-above-post addthis_tool" data-url="http://alltommuseer.se/2010/06/snart-oppnar-vi-undervattenspark/"></div>Välkommen under ytan! Den 1 juli är det invigning av Axmar undervattenspark – en av världens första undervattensparker som visar både natur och kultur. <!-- AddThis Advanced Settings above via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings below via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings generic via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons above via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons below via filter on get_the_excerpt --><div class="at-below-post addthis_tool" data-url="http://alltommuseer.se/2010/06/snart-oppnar-vi-undervattenspark/"></div><!-- AddThis Share Buttons generic via filter on get_the_excerpt -->

Välkommen under ytan! Den 1 juli är det invigning av Axmar undervattenspark – en av världens första undervattensparker som visar både natur och kultur.

Parken är tänkt att bli en guide till undervattensvärlden som vänder sig till alla: båtturister, kanotister, snorklare, strandpromenerare, dykare, restauranggäster, webbsurfare...

Den 1 juli lanseras en ny webbplats med information om sevärdheter under vattnet. Informationsplattor med kartor över olika besöksmål ska guida besökarna i undervattensparken.

Axmar bruk ligger ca fem mil nordost om Gävle och är en välbevarad bruksmiljö med lämningar från 1670-talet. Undervattensparken ingår i projektet Nordic Blue Parks, som finansierats av Nordiska ministerrådet, och är resultatet av ett samarbete mellan Länsmuseet Gävleborg, Kustfilm, Naturvårdsverket och Sjöhistoriska museet.